Norske pengeseddel i en konvolutt

Ny standard for antikorrupsjon lansert

Verdensbanken anslår at det blir betalt over tusen milliarder dollar i bestikkelser hvert år, med svært alvorlige virkninger som for eksempel undergraving av politisk stabilitet, økte omkostninger ved forretningsvirksomhet og medvirkning til fattigdom. På den den internasjonale antikorrupsjonsdagen 9. desember ble den nye internasjonale standarden NS-ISO 37001 Ledelsessystem for antikorrupsjon, lansert.

God virksomhetsstyring innebærer en forpliktelse til å opptre etisk forsvarlig i alle sammenhenger. En policy for å motarbeide korrupsjon er avgjørende for en organisasjons forretningsmoral. Engasjement for god forretningsskikk hjelper organisasjonen å fremme sitt omdømme og unngå potensiell korrupsjon.

Mange regjeringer har iverksatt tiltak mot korrupsjon gjennom nasjonale lover og internasjonale avtaler som FN-konvensjonen mot korrupsjon, men det kan fortsatt gjøres mer. Den nye standarden som ble lansert i Norge 9. desember bygger på en opprinnelig britisk standard (BS 10500 fra 2011). Hensikten med standarden er å etablere et robust system for å motarbeide korrupsjon i hvilken som helst type organisasjon.

På lanseringen var det en kort presentasjon av standarden, og det var innspill fra sentrale aktører om standardenes betydning og hva den kan bidra til. Hele lanseringen ble tatt opp, og her kan du se alle innleggene og finne presentasjonene som ble holdt.

Intervju
I forbindelse med lanseringsmøtet ble det gjort noen intervjuer om betyningen av den nye standarder for antikorrupsjon. Se intervju med henholdvis

Norsk versjon planlagt
Standarden er foreløpig utgitt på engelsk, men det er planer for oversettelse til norsk. Endelig tidsfrist for oversettelsen er ikke gjort.

Ønsker du mer informasjon om arbeidet med standarden for antikorrupsjon, kan du kontakte prosjektleder Hege Thorkildsen i Standard Norge. Du finner og så mer informasjon på fagsiden for antikorrupsjon.

Sist oppdatert: 2017-11-29

NOK 1 507,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for antikorrupsjon - Krav og veiledning

SpråkEngelskUtgave: 1 (2016-11-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Vis abonnementsmuligheter