Lite barn som leker

Hold barna trygg med en ny internasjonal guide for barnesikring

Vi ønsker at alle barna skal være trygge, men likevel dør mer enn 830 000 barn unødvendig hvert år fra skader og ulykker som kunne vært forhindret *. Hva kan gjøres med det? En ny internasjonal guide fra ISO og IEC på "barnesikring" er her for å hjelpe.

Trafikkulykker, fall, brannsår og drukningsulykker er noen av de viktigste årsakene til alvorlige personskader på barn. Barns lek og en del produkter er åpenbare potensielle kilder til risiko, men det finnes også mange andre skjulte farer i form av produkter eller situasjoner som ikke er spesielt beregnet for barn.

Den nylig reviderte internasjonale guiden, ISO/IEC Guide 50: 2014 Sikkerhetsaspekter - Retningslinjer for barnesikkerhet i standarder og andre spesifikasjoner, setter søkelyset på barnesikring generelt, og gir veiledning til de som er med på å utarbeide standarder ved å beskrive en omfattende liste over farer barn kan støte på og foreslå strategier for å unngå dem. Veiledningen gjelder for standarder knyttet til noe et barn kan møte, f.eks. ulike produkter, emballasje, installasjoner og bygningsmiljøer.

Guide 50 beskriver også spesifikke egenskaper ved barn som gjør at de er mer utsatt for farer, tar hensyn til deres ulike utviklingsstadier og hvordan de samhandler med produkter og omgivelser.

Guiden er ikke bare rettet mot det som utarbeidet standarder. Den vil også være nyttig for offentlige etater, produsenter og forbrukerorganisasjoner.

Dersom du deltar i standardiseringsprosjekter, kan du få denne guiden ved å kontakte din kontaktperson/prosjektleder i Standard Norge.

* Joint WHO / UNICEF World Report på Child Injury Prevention (ekstern lenke)

(Denne teksten er basert på en artikkel publisert på www.iso.org.)

Sist oppdatert: 2015-03-27

NOK 1 585,00 (eks. mva)

Safety aspects — Guidelines for child safety in standards and other specifications

SpråkEngelskUtgave: 3 (2014-12-08)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Vis abonnementsmuligheter