Vi har oppdatert vår personvernerklæring

Les våre nye retningslinjer for hvordan vi behandler personopplysninger i vår Personvernerklæring.

 

To personer gjør high five

Unngå konflikt - bruk standardkontrakter

En avtale mellom Standard Norge, regjeringen og Forbrukerrådet gjør det nå mulig å laste ned standardkontrakter for håndverkertjenester gratis.

Det er ofte vanskelig å få tak i håndverkere. Ventetiden er lang, særlig når det er snakk om småjobber. Da kan det være fristende å hoppe over formalitetene, unnlate å inngå kontrakt og velge håndverksvirksomheter som ikke betaler skatter og avgifter. Det kan imidlertid få store konsekvenser for oppdragsgiver. Dersom en jobb er slett utført, står du igjen uten rettigheter og garantier, og det kan bli veldig dyrt å få rettet opp feilene som er gjort.

Gratis tilgjengelige forbrukerkontrakter
De standardkontraktene som finnes, regulerer avtaleforholdet mellom den som skal utføre et håndverksoppdrag og forbrukeren. Disse standardiserte forbrukerkontraktene kan benytte i forbindelse med små og store byggearbeider, alt fra mindre oppussingsarbeider til bygging av enebolig.

–  Det er positivt for alle parter at det nå er kommet på plass en kontrakt som kan bidra til å klargjøre avtalen både for forbrukerne og aktørene i håndverkermarkedet, sier administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus.

Standard Norge har opprettet en egen nettside for forbrukerblankettene. Der er det mulig å lese om de ulike, slik at det blir lettere å velge den riktige til formålet.

De blankettene som nå er gjort fritt tilgjengelig på Forbrukerrådets nettsider er:

  • Byggblankett 3502 er for håndverkertjenester under 2G (under ca. 200 000 kr)
  • Byggblanket 3501 er for håndverkertjenester over 2G (over ca. 200 000 kr)

Les egen sak om kontraktene på Forbrukerrådets nettsider.

Se også Forbrukerrådets egen sjekkliste før valg av håndverker.

Sist oppdatert: 2017-09-05