-

Søkestreng
En søkestreng kan være et enkelt ord, flere ord eller et flerordsuttrykk.

Ved hjelp av asterisk (*) kan søket utvides. Bruk tegnet først og/eller til slutt i søkestrengen for å få treff i termposter med forekomster som begynner med, slutter med eller inneholder angitt søkestreng.

Ved søk på flere ord kan anførselstegn (") benyttes for å begrense søket til tilfeller der ordene forkommer i angitt rekkefølge.

Enkelt søk
Skriv inn din søkestreng i søkefeltet og klikk på "Søk".

I et enkelt søk får du treff på alt som er likt søkestrengen blant termer, definisjoner og merknader på alle tilgjengelige språk.

Utvidet søk
Klikk på ”Utvidet søk” for å få tilgang til følgende alternativer for å begrense søket ditt:

a) Søkemåte
Velg mellom

• er lik
  • begynner med
  • inneholder

b) Vis treff i
Velg mellom

• alle deler av termpostene
  • termer
  • definisjoner

c) Språk
Velg mellom

• alle språk
  • norsk, bokmål
  • norsk, nynorsk
  • engelsk
  • tysk
  • fransk

d) Standard/kilde
Angi standardnummer eller annen kilde for å begrense søket til termposter som inneholder terminologi fra den angitte standarden/kilden.

Du kan søke etter samtlige termposter tilknyttet en bestemt standard eller annen kilde ved å skrive inn asterisk (*) i søkefeltet og angi standard/kilde i feltet ”Standard/kilde”.

c) ICS
Skriv inn en ICS-kode (ICS = International Classification for Standards) for å begrense søket til termposter som inneholder terminologi fra angitt ICS-område.

Klikk på informasjonsknappen til høyre for ICS-feltet for å gå til en oversikt over ICS-områdene. Klikk på et område for å se videre inndeling i underområder for det aktuelle området.

-

Spørsmål/kommentarer
Prosjektleder Håvard Hjulstad
hhj@standard.no

Termbase SNORRE
Informasjon om termbase og artikler om terminologi og fagspråk

Kilder og lenker
Informasjon om kilder. Lenker til termbaser og andre oppslagsverk.

Hjelp
Hvordan finne fram blant termer og definisjoner i termbasen SNORRE