DAK tegning
Bilde: iStock

Veiledning til DAK-manualer – NS 8353

Har du opplevd problemer med DAK-filer og utveksling av DAK-filer? Det kan du unngå ved å følge NS 8353 Teknisk produktdokumentasjon - Byggetegninger. Veiledningen til standarden er et godt hjelpemiddel for raskt å kunne lage prosjektspesifikke DAK-manualer som oppfyller kravene i NS 8353.

Standarden NS 8353 definerer krav til DAK-manualer

NS 8353 setter krav til utformingen av DAK-manualer i byggeprosjekter. En DAK-manual beskriver utforming og utveksling av DAK-tegninger i et byggeprosjekt.. Formålet er å sikre gode løsninger på DAK-relaterte problemstillinger som går igjen i prosjekter.
 
Standarden er beregnet for DAK-ansvarlig i prosjektet og kan også være et viktig dokument som en del av et anbudsunderlag eller kontrakt.

Veiledning (eBlankett) forenkler DAK arbeidet

Veiledningen til NS 8353, Blankett 8353, forenkler det praktiske arbeidet med å lage DAK-manualer som er i tråd med standarden, og den vil gjøre det raskt og enkelt å produsere en profesjonell og god DAK-manual.
 
Veiledningen er utformet som en eBlankett. eBlanketten følger kapittelinndelingen og viser til  kravene i standarden. Den gir også tips og forslag til utfylling av alle punkter. Du kan legge inn egne kommentarer i tillegg til å laste opp egne vedlegg (bilag) til DAK-manualen. Sluttresultatet er en prosjektspesifikk DAK-manual i PDF-format som du kan lagre og skrive ut. I ettertid kan man også gå inn og endre, det vil si lage nye versjoner av sin DAK-manual.

DAK-manualen fylles ut elektronisk på standard.no. Du kan enten kjøpe blanketter enkeltvis, eller legge dem til i ditt abonnement på web.  Har du ikke et abonnement på web, hjelper vi deg gjerne med å komme i gang. Ta kontakt på salg@standard.no eller telefon 67 83 87 00 dersom du trenger hjelp. 

Sist oppdatert: 2021-11-29

NS 8353:2008

Standard

NOK 530,00 (eks. mva)

Teknisk produktdokumentasjon - Byggetegninger - Krav til DAK-manualer

SpråkNorskUtgave: 1 (2008-03-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang

NOK 450,00 (eks. mva)

Teknisk produktdokumentasjon - Byggetegninger - Krav til DAK-manualer

SpråkNorsk

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Fyll ut elektronisk
Få nettbasert tilgang