Betongvegg
Foto:iStock

Oppdatert standard for betong

NS-EN 206 gjelder for betong til plasstøpte konstruksjoner, prefabrikkerte konstruksjoner og lastbærende produkter for bygg- og anleggskonstruksjoner. Det nasjonale tillegget angir egne nasjonale bestemmelser som gjelder for konstruksjoner i Norge. 18 punkter i det nasjonale tillegget er revidert.

Standarden utgis både på engelsk og norsk, men det nasjonale tillegget er kun på norsk. Et endringsblad er innarbeidet i hoveddelen av standarden, og endringene er merket med revisjonstegn. Rettelser er utført i det nasjonale tillegget til standarden.

Standarden angir krav til: delmaterialer for betong (som sement, tilslag, blandevann, tilsetningsmaterialer, tilsetningsstoffer og fibre), egenskaper for fersk og herdnet betong og påvisning av disse, begrensninger i betongsammensetning, betongspesifikasjon, levering av fersk betong, rutiner for produksjonskontroll, samsvarskriterier og evaluering av samsvar.

Norsk arbeidsgruppe

Arbeidsgruppen som har gjort endringene i det nasjonale tillegget, har bestått av medlemmer fra Kontrollrådet for betong, Unicon, Norcem, Skanska, S Helland Konsult, Statens Vegvesen og Standard Norge. Arbeidsgruppen er en del av standardiseringskomiteen SN/K 7 Betong og betongkonstruksjoner.

Det nasjonale tillegget angir egne nasjonale bestemmelser som gjelder for konstruksjoner i Norge. I alt er 18 punkter i tillegget revidert siden forrige utgave fra 2017.

Bruksområder

Ved bruk av standarden sikrer en at betongen har en sammensetning (gjennom krav til spesifikasjon) og produseres (gjennom krav til framstilling) på en slik måte at de ønskede egenskapene oppnås. Det er også gitt regler for å kontrollere at den produserte betongen har de forventede egenskapene. Rådgivende ingeniører benytter standarden for å sikre at forutsetninger i prosjekteringen knyttet til betongens egenskaper resulterer i spesifiserte krav til betongprodusenten.

Se innholdsfortegnelsen ved å klikke "Forhåndsvis" under. (Innholdsfortegnelsen til det nasjonale tillegget vises dessverre ikke.)

Interessert i temaet?

Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du jevnlige oppdateringer om standarder og arrangementer.

Meld deg på

Sist oppdatert: 2020-12-03

NOK 1 235,00 (eks. mva)

Betong — Spesifikasjon, egenskaper, framstilling og samsvar

SpråkNorskUtgave: 2013-12 (2020-11-19) Tilbaketrukket

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang

NOK 1 375,00 (eks. mva)

Betong — Spesifikasjon, egenskaper, framstilling og samsvar

SpråkEngelskUtgave: 2013-12 (2020-11-19) Tilbaketrukket

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang