Fasade til bygg

Ny standard i ISO 19650-serien om informasjonsforvaltning med BIM

ISO 19650 Del 4 omhandler kvaliteten og nytten på informasjonen som utveksles og fastsetter kriterier for både formatet og innholdet.

NS-EN ISO 19650-4 Organisering og digitalisering av informasjon om byggverk, inkludert bygningsinformasjonsmodellering (BIM) — Informasjonsforvaltning med BIM — Del 4: Informasjonsutveksling, er den siste publiserte delen i ISO 19650-serien. De fire andre publiserte delene definerer begreper og prosesser for informasjonshåndtering i byggeprosjekt, et ferdig byggverk, produkt eller en tjeneste. Del 4 beskriver kriteriene for hvordan informasjonen deles for å maksimere verdien og kvaliteten på hver informasjonsutveksling, på kort og lang sikt. 

Utfyller de andre delene

Å sikre at informasjon er så tilgjengelig og konsistent som mulig er avgjørende for å sikre verdi for alle deltakere. Standarden gjelder for hver enkel informasjonsutveksling i prosjekt- og driftsfase og etablerer en felles liste over kriterier som må oppfylles, dersom verdien av den samlede informasjonsmodellen skal bevares.

Del 4 utfyller de andre standardene i ISO 19650-serien ved å omhandle kvaliteten på informasjonen som utveksles, identifisere de vanlige kriteriene for valg av programvareapplikasjoner og informasjonsformater, og for å evaluere informasjonsutveksling.

Målgruppen for standarden er rettet mot personer som 

  • utvikler informasjonskrav for prosjektutvikling og forvaltning av byggverk
  • utarbeider og deler informasjon
  • er involvert i CDE-godkjennings- og akseptprosedyrer (Common Data Environment)
  • er opptatt av å støtte miljømessig, økonomisk eller sosial bærekraft med pålitelig informasjon

Les mer om ISO 19650-serien

Interessert i temaet?

Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du jevnlige oppdateringer om standarder og arrangementer.

Meld deg på

Sist oppdatert: 2022-12-23

NOK 673,00 (eks. mva)

Organisering og digitalisering av informasjon om byggverk, inkludert bygningsinformasjonsmodellering (BIM) — Informasjonsforvaltning med BIM — Del 4: Informasjonsutveksling (ISO 19650-4:2022)

SpråkEngelskUtgave: 2022-09 (2022-10-19)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang