Hulldekker
Foto: iStock

NS 3682 Hulldekker av betong til ombruk – på engelsk

Standard Norge har publisert standarden NS 3682 Hulldekker av betong til ombruk på engelsk. Standarden tar for seg prosessen fra demontering til tilstandsvurdering av eksisterende hulldekker slik at de kan dokumenteres på en tilsvarende måte som nyproduserte hulldekker.

Standarden er rettet mot produsenter av betongelementer og rådgivere som planlegger bygg og demontering av bygg. Den kan brukes under planlegging av demontering av bygg der hulldekker ønskes gjenbrukt, og den angir krav for verifisering av ytelsen til gjenbrukte hulldekker i betong.

Standarden er utviklet på bakgrunn av arbeidet med å bygge en ny Storbylegevakt i Oslo. Dette arbeidet har vist i praksis at gjenbruk av bærende konstruksjoner er fullt mulig. NS 3682 ble utviklet av en arbeidsgruppe under Standard Norges komité SN/K 7 Referansegruppe for betongområdet, og ble publisert på norsk i februar 2022.

Arbeidsgruppen bestod av medlemmer fra NTNU, Stiftelsen Kontrollrådet, Contiga, Arcon Prosjekt, Skanska og Spenncon, og arbeidet ble støttet av Betongelementforeningen og Byggevareindustrien, samt av tilskudd fra Klima- og miljødepartementet for arbeid med sirkulærøkonomi.

Denne standarden anses som et viktig skritt fremover i sirkulærøkonomien, ved å fremme gjenbruk av hulldekker, redusere avfall og fremme bærekraftige byggepraksiser.

Les mer om NS 3682 Hulldekker av betong til ombruk

Les mer om sirkulær økonomi på vår fagside

Sist oppdatert: 2023-01-25

NS 3682:2022

Standard

NOK 673,00 (eks. mva)

Hulldekker av betong til ombruk

SpråkEngelskUtgave: 1.0 (2022-12-02)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang

NS 3682:2022

Standard

NOK 673,00 (eks. mva)

Hulldekker av betong til ombruk

SpråkNorskUtgave: 1.0 (2022-02-18)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang