en person leverer mat i papirpose til en annen
Foto: Istock

Trengs det standarder for online cateringtjenester?

ISO foreslår å opprette en ny komité for online cateringtjenester og Standard Norge undersøker nå om norske aktører støtter forslaget. Vi ønsker tilbakemeldinger før 8. juli 2022.

Det er tenkt at komiteen skal arbeid med:

  • Terminologi, prinsipper og rammeverk for online cateringtjeneste
  • Retningslinjer for service av online catering, inkludert fysiske restauranter, virtuelle kjøkken / virtuelle restauranter
  • Innhold og metoder for måltidsvisning og informasjonsbeskrivelse på online cateringtjeneste nettsted / app, og tilgjengelig onlinebestilling
  • Drift og ledelse av online cateringtjenesteleverandører, inkludert innkjøp og inventar, markedsføring
  • Overvåking, evaluering og forbedring av tjenesten

Bakgrunn for forslaget 

Forslaget om ny standardiseringskomité i ISO er relevant for mange land. Noen argumenter for behov for standarder på området er:

  • Det er rask utvikling av online cateringtjenester, spesielt i Europa, Amerika, Oseania, Øst-Asia og Sørøst-Asia. Det er mange fysiske restauranter som er avhengige av Internett for å tilby tjenester, og mange virtuelle kjøkken / virtuelle restauranter. Online cateringtjenester brukes for å spare tid eller av bekvemmelighetshensyn.
  • Standarder kan hjelpe grundere innenfor virtuelle kjøkken / restauranter slik at de får lave prøve- og feilkostnader. På grunn av de lave innledende investeringskostnadene for virtuelle kjøkken / virtuelle restauranter, vil mange gründere i cateringfeltet opprette online restaurant i virtuelle kjøkken / restauranter som det første trinnet for å starte en bedrift.
  • Standarder kan bidra til utvikling av forsyningskjeden f.eks. for landbruksprodukter.

Gi din tilbakemelding

Dersom dette er et område som får nok støtte til at det opprettes en ISO-komité kan norske eksperter delta i arbeidet.

Spørsmål og synspunkter på opprettelse av denne komiteen og på nytteverdi av dette, kan sendes til Standard Norges prosjektleder Hilde Aarefjord før 8. juli 2022.

Sist oppdatert: 2022-06-21