Matvarer i reolen på en butikk

Det er viktig med riktig emballasje

Papir ble utviklet av kineserne for over 2000 år siden, men det var først på 19-hundretallet at vi for alvor startet med «merkevarebygging» og informasjon av ulikt slag på selve pakningen.

Det stilles i dagens samfunn komplekse krav til tilfredsstillende emballasje; Emballasjen skal være sikker og bærekraftig, samtidig som den skal være tiltrekkende og funksjonell. En internasjonal guide, ISO/IEC Guide 41, har akkurat vært gjennom en omfattende revisjon for nettopp å bidra til at produsenter kan være sikre på at deres emballasje er i tråd med myndighetenes krav og samtidig møter nye forbrukerforventninger og -behov. 

I dag må emballasjen ikke bare rette seg etter lovgivning på området, men den må også appellere til forbrukerne, og ikke minst hjelpe dem til å gjøre informerte valg.

ISO/IEC GUIDE 41 Packaging – Recommendations for addressing consumer needs skal gi veiledning til produsenter, designere, lovgiver, standardiseringen og andre som er involvert i beslutninger med hensyn til utforming, informasjon og markedsføring knyttet til emballasje. Det er en ny utgave av guiden som nylig er utgitt, og den inneholder mer detaljert informasjon på risikovurdering, behovene hos sårbare grupper, kostnadseffektivitet, ressursbruk og anvendelighet.

Forbrukere vil ha direkte nytte av at produsenter benytter den reviderte guiden med sikrere, mer tilpasset og informativ emballasje. Guiden skal bidra til å optimalisere emballasjen på forbrukerprodukter ved å vise til beste internasjonale praksis, og gi veiledning på alt fra beskyttelse av selve produktet, informasjon til forbrukerne i form av merking, til opplysninger om miljøfotavtrykk f.eks. resirkulering og gjenbruk.

ISO/IEC Guide 41 er utviklet av ISOs komite for forbrukerpolitikk (COPOLCO).

Ønsker du mer informasjon kan du kontakte prosjektleder Hege Thorkildsen.

Sist oppdatert: 2018-10-19

NOK 1 220,00 (eks. mva)

Packaging — Recommendations for addressing consumer needs

SpråkEngelskUtgave: 2 (2018-09-26)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Vis abonnementsmuligheter