Blodtrykksmåler

Pasientnær analyse og selvtesting – har vi oversikt?

Det er stadig mer vanlig å ta medisinske prøver av seg selv, såkalt selvtesting. I dag er det nærmest ubegrensede muligheter for hva man kan teste selv via Internett. Standard Norge i samarbeid med NITO arrangerte et frokostmøte om dette temaet 25. april. Her kan du se presentasjonene som ble holdt.

(Dersom du har fått feil lenke til denne siden og egentlig skal til en sak om digitalisering, kan du klikke her eller en sak om vibrasjoner, klikk her.)

Dette med selvtesting startet for ca. 40 år siden når personer med diabetes kunne måle blodsukkeret selv. Det er også vanlig at helsepersonell tar prøver som man får svar på mens pasienten er tilstede, såkalt pasientnær analysering. Hva er det som regulerer dette markedet, og hvordan fungerer det? Kan vi stole på disse resultatene? På frokostmøtet ble det informert om dette og hvilke standarder som finnes. Vi ønsker tilbakemelding på hvilke nye standarder det er behov for, og møtet ble holdt for å møte noen av de sentrale aktørene på dette området.

Presentasjoner som ble holdt på frokostmøtet

Ønsker du å vite mer om Standard Norges arbeid med pasientnær analyse og selvtesting, kan du kontakte prosjektleder Hilde Aarefjord.

Sist oppdatert: 2017-06-06