To helsearbeidere ser på en ipad
Foto: Øyvind Eide/ Direktoratet for e-helse

Du kan bidra til gode standarder for e-helse

– Vi må skape samhandling. Svaret er å fokusere på standardisering, sier Hans Löve Larsen i Direktoratet for e-helse. Gjennom Standard Norge deltar direktoratet i internasjonal standardisering. Det kan også din virksomhet gjøre.

Standard Norge starter nå en nasjonal komite som skal sikre norske interesser i europeisk og internasjonal standardisering.

5. mars 2020 arrangerte Direktoratet for e-helse og Standard Norge et informasjonsmøte vedrørende den nyetablerte komiteen som skal arbeide med internasjonale standarder for e-helse. Hans Löwe Larsen, avdelingsdirektør for Arkitekturstyring og standarder i Direktoratet for e-helse presiserte behovet for standardisering for å sikre enklere prosesser. Direktoratet skal nå se mer mot internasjonale arenaer, og deltar aktivt i standardiseringsarbeid i ISO og CEN (ISO/TC 215 og CEN/TC 251) 

Standard Norge er interessert en bred sammensatt komité og inviterer  representanter fra offentlige og private virksomheter til å delta. 

Hans Löwe Larsen understreker koblingen mellom samhandling og standardisering, samt behovet for deltakelse: 

– Vi må engasjere oss for å være med å påvirke. 

– Standard Norge ser frem til samarbeidet med Direktoratet for e-helse, og arbeidet med å sikre nasjonale interesser i internasjonal standardisering, sier Heidi Eidskrem, leder for marked- og forretningsutvikling, helse og omsorg, i Standard Norge.  

Dersom du eller din virksomhet vil engasjere dere i dette arbeidet, ta kontakt med Heidi Eidskrem på e-post eller telefon 922 49 048 eller prosjektleder Knut Aune

Interessert i temaet?

Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du jevnlige oppdateringer om standarder og arrangementer.

Meld deg på

Sist oppdatert: 2020-04-03