2020 Nyheter

 

Nå går startskuddet for en ny komité som skal bidra i utviklingen av standarder innenfor blockchain og distributed ledger technologies (DLT). Standard Norge inviterer norske aktører til å delta.

2020-11-04

Mer om Vil du være med å utvikle standarder for blockchain?
 

Mange av truslene som har blitt rapportert under koronapandemien, er de samme som før, men det rapporteres om flere digitale angrep som er mer målrettede og avanserte. Vi kjenner noen av utfordringene, men hva er løsningene, har vi verktøykassen og hvem kan bidra? Standard Norge inviterte til frokostmøte 27. oktober om informasjonssikkerhet, cybersikkerhet og personvern, og her kan du finne presentasjonene som ble holdt.

2020-10-28

Mer om Cybersikkerhet og personvern i krisetider – er truslene de samme?
 

Standard Norges franske søsterorganisasjon AFNOR foreslår å opprette en ny europeisk standardiseringskomité med tittelen "Management and preservation of digital content", eller forvaltning og bevaring av digitalt innhold på norsk. Er dette av interesse for deg eller din virksomhet?

2020-10-20

Mer om Forslag om ny standardiseringskomité for forvaltning og bevaring av digitalt innhold
 

For et lite land som Norge er det vanskelig å utvikle retningslinjer for klarspråk alene, mener Torunn Reksten i Språkrådet. Derfor deltar de i utviklingen av en ny internasjonal standard for klarspråk. Standard Norge vil gjerne involvere flere norske eksperter.

2020-10-19

Mer om Nå utvikles en internasjonal standard for klarspråk
 

Digitaliseringen har fått et kjempeløft gjennom koronakrisen. Aldri har vi vært så drevne på digital samhandling. Samtidig har behovet for gode sikkerhetssystemer økt. Faren for at vi jobber med bedriftshemmeligheter fra hjemmekontoret og utenfor det som normalt vil være bedriftens «IT-sikkerhetsnett» er stor, og falske e-poster florerer. Internasjonale standarder for cyber-/ og IT-sikkerhet er en god forsikring.

2020-10-19

Mer om Cybersikkerhet i krisetid
 

Oktober er sikkerhetsmåneden, og derfor gir vi deg nå 50 % rabatt på den allerede sterkt rabatterte standardsamlingen for IT-sikkerhet.

2020-10-06

Mer om Halv pris på standardsamling for IT-sikkerhet
 

Standarden NS 4180 Læringsteknologi – Metadata for læringsressurser er revidert. Den skal bidra til gode digitale læringsressurser for elever på alle trinn.

2020-05-15

Mer om Norsk Standard for læringsteknologi i ny utgave
 

Kunstig intelligens (KI) kan løse store globale utfordringer, men teknologien gir oss også betydelige utfordringer, ikke minst etiske. Teknologien endres så raskt at regelverket har problemer med å følge med. Kan internasjonale avtaler og standarder bidra til at vi styrer utviklingen i ønsket retning? På et frokostmøte 5. februar møttes blant annet representanter for regjeringen, næringsliv, forskning og produsenten bak dokumentarfilmen iHuman for å diskutere nettopp dette.

2020-02-06

Mer om Kan internasjonale standarder styre kunstig intelligens i ønsket retning?
 

To reviderte standarder og en ny teknisk rapport i ISO/IEC 20000-serien er nå tilgjengelig. De omhandler veiledning i bruk av ledelsessystemer for tjenester, anvendeligheten av ISO/IEC 20000-1 og hvordan standarden integreres med andre ledelsessystemer.

2020-01-30

Mer om Nye standarder for ledelsessystemer for tjenester i ISO/IEC 20000-serien
 

ISO har laget en håndbok for hvordan du administrerer IT-tjenester i dagens dynamiske servicemiljø ved å bruke ISO/IEC 20000-1:2018. I tillegg beskriver den også hvordan man innlemmer populære ledelsessystemer, metoder for serviceledelse og ytterligere standarder som ISO 9001, ISO/IEC 27001 og ISO 31000.

2020-01-30

Mer om Praktisk veiledning for implementering av ledelsessystemer for IT-tjenester
1 2 > »