To kolleger som jobber på en PC
Foto: Nicolas Tourrenc

Få det beste ut av ISO 9001 med veiledning for dokumentert informasjon

ISO 10013 gir veiledning for utvikling og vedlikehold av dokumentert informasjon som er nødvendig for å støtte et effektivt kvalitetsledelsessystem, skreddersydd for organisasjonens spesifikke behov. Standarden er nå tilgjengelig i ny utgave.

Forbedret kvalitet, ytelse, effektivitet og forretningsforhold er bare noen av fordelene med å implementere et ledelsessystem for kvalitet som ISO 9001. ISO 9001 krever at en organisasjon opprettholder og beholder dokumentert informasjon for å støtte driften av prosessene og ha tillit til at prosessene utføres som planlagt, og ISO 10013 gir veiledning for utvikling og vedlikehold av den dokumenterte informasjonen. Standarden kan også brukes til å støtte andre ledelsessystemer, f.eks. miljø eller arbeidsmiljø. Standarden gjelder for alle organisasjoner, uavhengig av størrelse, kompleksitet eller forretningsmodell.

Skreddersydd for spesifikke behov

NS-ISO 10013 Ledelsessystemer for kvalitet – Veiledning for dokumentert informasjon, tar hensyn til organisasjonens spesifikke behov, inkludert de juridiske og forskriftsmessige rammene, interessentenes behov og forventninger, risiko og muligheter, samt organisasjonens strategiske retning når man planlegger den dokumenterte informasjonen som skal vedlikeholdes og beholdes.

Ny utgave i 2021

Den nye utgaven av ISO 10013 erkjenner fremskritt i dokumentasjon som har skjedd siden forrige utgivelse fra 2001, for eksempel forbedringer av sikkerhetstiltak og fremveksten av automatisering for å kontrollere prosessflyten. Den nye utgaven gjenspeiler også elektroniske mediers evne til å organisere seg på en rekke måter.

ISO 10014 Veiledning for å realisere finansielle og økonomiske fordeler

Det er også nylig publisert en ny utgave av NS-ISO 10014 Ledelsessystemer for kvalitet – Ledelse av en organisasjon for kvalitetsresultater – Veiledning for å realisere finansielle og økonomiske fordeler. Standarden er rettet mot toppledelsen i en organisasjon og gir retningslinjer for å realisere finansielle og økonomiske fordeler ved å bruke en ovenfra og ned-strukturert tilnærming. 

ISO 10014 gjelder for alle organisasjoner, uavhengig av størrelse, kompleksitet eller forretningsmodell og utfyller ISO 9001 og ISO 9004.


Les mer om ISO 10013 og ISO 10014

Interessert i temaet?

Som abonnent på vårt nyhetsbrev får du jevnlige oppdateringer om standarder og arrangementer.

Meld deg på

Sist oppdatert: 2021-09-16

NOK 673,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for kvalitet — Veiledning for dokumentert informasjon

SpråkEngelskUtgave: 1 (2021-04-01)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang

NOK 673,00 (eks. mva)

Ledelsessystemer for kvalitet — Ledelse av en organisasjon for kvalitetsresultater — Veiledning for å realisere finansielle og økonomiske fordeler

SpråkEngelskUtgave: 2 (2021-09-06)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
basket Skriv ut på papir basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang