Rør i en digital tegning

Ny NORSOK WA-Z-020 3D CAD godkjent

NORSOK WA-Z-020 er utviklet for å skape enighet om 3D modellkrav i energibransjen slik at selskapene kan gå bort fra sine egne krav. Standard Norge inviterte til frokostmøte 10. januar hvor det nye dokumentet ble gjennomgått og godkjent for utgivelse.

Målet med frokostmøtet var å sikre at alle brukerne av dokumentet har en forståelse av krav og anbefalinger. Representanter fra ekspertgruppen ga en kort orientering om innholdet i dokumentet som er et «workshop agreement»-dokument (Workshop Agreement på engelsk). 

Workshopavtaler utvikles etter en litt annen prosedyre enn standarder, og derfor ble det også lagt fram for godkjenning for utgivelse på møtet. NORSOK WA-Z-020 ble godkjent og ingen hadde innvendinger mot utgivelse.

Etter at det nå er godkjent vil det ta noe tid før det blir formelt tilgjengelig. Det skyldes at dokumentet skal gjennom noen formelle prosesser før det kan kan legges ut i nettbutikken. WA-Z-020 vil for øvrig bli gratis tilgjengelig for nedlasting.  

Presentasjoner

 • Introduksjon til NORSOK WA-Z-020
  Inghild Kaarstad, Standard Norge
 • Dokumentets innhold og hensikt
  Terje Maanum, revisjonsleder
 • NORSOK WA-Z-020 i en større sammenheng
  Bjørn Berli, leder av ekspertgruppen
 • Godkjenning av NORSOK WA-Z-020
  Inghild Kaarstad, Standard Norge

Her kan du laste ned en samlet presentasjon med alle innleggene som ble holdt. Det ble ikke gjort opptak av frokostmøtet.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål til dette dokumentet eller ønsker å komme med andre henvendelser knyttet til vår aktivitet innenfor energi og petroleum, kan du kontakte oss på petroleum@standard.no.

Sist oppdatert: 2023-01-30

NOK 1 201,00 (eks. mva)

3D model requirements

SpråkEngelskUtgave: 1.0 (2023-01-20)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
Last ned gratis basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang