Fra Arendalsuka: Veien til økt mobilitet i framtidens byer

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen møtte transporteksperter og -gründere til samtale under Arendalsuka. Se video fra arrangementet!

Arrangementet Veien til økt mobilitet i framtidens byer var et samarbeid mellom Tekna, ITS Norge og Standard Norge. Samtalen ble ledet av gründer og teknologiskribent Anders Waage Nilsen.

Over hele landet lages smarte mobilitetsløsninger, men hvordan skal vi få dem til å henge sammen? Hvordan skal kommunene bygge opp de smarte byene som alle snakker om? Det var debattens kjerne. Og svaret er på mange måter standardisering. Ved å følge og utvikle internasjonale standarder fungerer systemene i samspill, næringslivet vet hva de skal levere på, både nasjonalt og internasjonalt, og byene blir gode å leve i.

Standardene fungerer som beste praksis og er utviklet av de fremste ekspertene internasjonalt. En del standarder for smarte byer er utviklet og er allerede i bruk, og mange er på vei. Standard Norge forener alle interesser og tilbyr en upartisk arena der alle aktører kan delta, offentlige og private, store og små. Vi er veien inn til internasjonal standardisering.

Lyst til å bidra med standardisering knyttet til smarte byer?
Ta en titt på videoen fra Arendalsuka, og la deg rive med. Er du interssert i å bidra i det viktige standardiseringsarbeidet som står foran oss? Da kan du ta kontakt med Oliver Husøy, Leder markeds- og forretningsutvikling innenfor samferdsel, infrastruktur og transport i Standard Norge.

Spiller ikke videoen? Da kan du se den her

Medvirkende:

  • Ketil Solvik-Olsen, samferdselsminister
  • Frode Hvattum, strategidirektør, Ruter
  • Johan Høgåsen-Hallesby, Urban Infrastructure Partner/ Oslo Bysykkel
  • Marit Brandsegg, direktør for trafikksikkerhet, miljø og teknologi, Statens vegvesen
  • Synne Homble, konserndirektør mobilitet og strategi, NSB
  • Jacob Mehus, administrerende direktør, Standard Norge
  • Trond Hovland, daglig leder, ITS Norge
  • Lise Lyngsnes Randeberg, president, Tekna


Sist oppdatert: 2018-08-23