Ingrid Lien

Ingrid skal begynne på siste året på masterstudiet i Management of Innovation and Business Development ved Copenhagen Business School. Hun hadde sommerjobb i Standard Norge sommeren 2017 og jobbet mest med datamodeller for budsjettering.

- Hvordan har det vært å jobbe i Standard Norge?
- Veldig bra! Det har vært studierelevant, og man får også innblikk i andre områder enn det man selv jobber med.

- Hva har vært mest positivt?
- Å jobbe med hyggelig og dyktige folk innenfor sine fagområder; både de fast ansatte og de andre sommervikarene.

- Hva kunne vi gjort bedre?
Jeg har et veldig positivt inntrykk av Standard Norge og sommerjobben. Det eneste jeg kommer på er at kaffemaskinen streiket i en periode, men da var det jo bare å bruke kaffetrakteren eller tekokeren.

- Hva visste du om Standard Norge før du begynte?
For det meste i studiesammenheng, ettersom jeg har hatt pensumbøker og artikler som har nevnt f. eks. «ISO…» eller «CEN…».

- Hva har du lært om standarder og standardisering i løpet av arbeidsperioden?
- At det meste som man er omringet av, og ser og bruker i hverdagslivet, ofte har en standard knyttet til seg. Derfor er det jo mye mer vanlig enn man kanskje først tenker, og også viktig ettersom det kan bidra til enighet og bedre kommunikasjon over hvordan ting skal være. Jeg har også lært at det kan være en lang prosess å få noe standardisert. Det kan ta alt fra måneder til år, og spesielt hvis man skal få til felles løsninger mellom flere land, slik som ved revidering eller utvikling av nye standarder i CEN og ISO.

- Kunne du tenke deg å begynne med standardiseringen senere?
Det kan godt hende, men da tror jeg det kan være mer aktuelt etter man har jobbet innenfor en bransje i noen år. Det virker som om de fleste som jobber i Standard Norge har (lang) bransjeerfaring.

- Har du noen tips til andre studenter som vurderer å søke sommerjobb i Standard Norge?
- Søk sommerjobb i Standard Norge! Som student får man muligheten til å lære utrolig mye innenfor eget studieområde, men også innblikk i andre områder. Det er en fin organisasjon å få arbeidserfaring i, med generelt varierte arbeidsoppgaver, og et inkluderende arbeidsmiljø.

- Bruker du standarder i dine studier?
Ikke i hver eneste forelesning, men det dukker jo opp noen standarder forklart i noen av pensumtekstene.

- Hva er din “favorittstandard”?
- Kanskje det burde bli laget en internasjonal standard for hvordan man skal skjære ost? Jeg synes jo den norske varianten (ostehøvelen) fungerer bra, men andre land har jo andre måter de gjør det på.

Ingrid Lien
Ingrid ønsker at ostehøvlen skal bli "internasjonal standard"

Sist oppdatert: 2019-10-03