Ustabile nettsider

Vi opplever dessverre ustabilitet med våre nettsider grunnet problemer hos vår eksterne driftspartner. Vi jobber med å løse problemet og beklager ulempen dette medfører for brukere av nettstedet.

 

Sommervikar i Standard Norge: Kunal Chadha

Kunal Chadra

Kunal er født i 1989 og kommer fra Asker. Han studerer bygg- og miljøteknikk ved NTNU. I Standard Norge har Kunal hatt oppgaver i forbindelse med revisjon av Eurokodene. Dette arbeidet har blant annet bestått i å beregne snølast på ulike tak, og skrive en rapport om dette på norsk og engelsk. Han har også hatt oppgaver i forbindelse med hydrometri og bidratt med å oppdatere Standard Norges databaser og nettsted, inkludert evaluering og testing av vår studentweb.

- Hvordan har det vært å jobbe i Standard Norge?
- Det har vært meget gøy å jobbe i Standard Norge, jeg har trivdes godt.

- Hva har vært mest positivt?
- Det mest positive har uten tvil vært læringsutbyttet. Jeg har jobbet med Eurokoder og gjort beregninger for snølast på tak. Det å få muligheten til å kunne bruke det jeg har lært på skolen, ga meg mye motivasjon til å gjøre det lille ekstra og til å tilegne meg ny kunnskap om feltet.

- Hva kunne vi gjort bedre?
- Til tider har det vært litt stille på kontoret i løpet av sommeren, så vi som var sommervikarer har sittet mye for oss selv. Det hadde vært kult og lærerikt om vi hadde fått muligheten til å kunne jobbe sammen om et prosjekt.

- Hva visste du om Standard Norge før du begynte?
Jeg studerer bygg- og miljøteknikk, så i løpet av mine tre år i Trondheim har jeg vært borti flere Eurokoder, blant annet innenfor stålkonstruksjoner, betong osv. Etter at jeg fikk tilbud om sommerjobb, så leste jeg meg litt opp om Standard Norge via nettsiden.

- Hva har du lært om standarder og standardisering i løpet av arbeidsperioden?
Jeg har lært at det finnes mange standarder, nesten for mange. Det finnes standarder for alt fra agurker og andre typer grønnsaker til dimensjonerende laster og prosjektering. Det jeg har lært mest er hvordan en standard blir til og hvilke krav som stilles.

- Kunne du tenke deg å begynne med standardisering senere?
- Jeg kunne absolutt tenkt meg å jobbe med standardisering senere, men da ville jeg helst ha hatt litt mer erfaring.

- Har du noen tips til andre studenter som vurderer å søke sommerjobb i Standard Norge?
Det er veldig nyttig for studiene å jobbe hos Standard Norge. Man lærer utrolig mye og man går dypere i fagstoffet enn man ellers gjør på skolebenken.

- Har du fått deg en “favorittstandard” etter å ha jobbet her?
- Jeg har, som sagt, jobbet mye med Eurokoder og snølast, men det er likevel ikke min «favorittstandard». Jeg kom over en standard som fanget oppmerksomheten min, NS 398:1970 Hulling av papir. Dette er en standard fra 1970 som forklarer hvordan en skal hulle papir ved bruk av en hullemaskin.

Sist oppdatert: 2019-10-03