-

Generelt

 

Søkeresultatet består av en liste over alle termposter som du har fått treff i, og informasjon om hvor mange poster som inngår i listen.

 

Ved hjelp av paginatoren over og under søkeresultatlisten kan du bla fram og tilbake i søkeresultatet.

 

Fra søkeresultatsiden kan du gå tilbake til forsiden med nullstilt søkeboks ved å klikke på ”Forside Termbasen SNORRE” eller ”Nytt søk”.

 

For å gå tilbake til ditt opprinnelige søk benytt tilbakeknappen i nettleseren.

 

 

Sortering av termposter i søkeresultatet

 

Har du fått treff i termer som matcher søkestrengen din 100 %, skal de aktuelle termpostene være sortert først.

 

Deretter sorteres treff i termer som begynner/slutter med eller inneholder søkestrengen. Avslutningsvis sorteres treff i definisjoner.

 

 

Presentasjon av termposter i søkeresultatet

 

Søkeresultatet viser primært informasjon som er relevant for søket ditt. Har du skrevet inn en søkestreng som har gitt treff i termer på nynorsk, vil aktuelle nynorsktermer og ev. tilhørende definisjoner være synlig i søkeresultatet. For å se ev. termer og definisjoner på øvrige språk, må du åpne termposten i fullstendig visning.

 

En termpost presenteres i søkeresultatet med følgende informasjon:

 

  • term
  • definisjon (hvis tilgjengelig)
  • språk (gjelder presentert term/definisjon)
  • kilder i termposten

 

 

Navigator i søkeresultatet

 

I navigatoren til venstre ser du hvilke kilder som er tilknyttet termpostene i søkeresultatet, og hvor mange termposter du har fått treff i. Treffene er sortert etter språk og type (hhv. termer og definisjoner).

 

Klikk på alternativene under ”Avgrens søket” for å filtrere søkeresultatet etter kilde, språk og type (term/definisjon). Når du velger et filter vises valgt(e) alternativ(er) under "Nå vises" øverst i navigatorfeltet. Klikk på krysset til høyre for valgt alternativ for å fjerne et filter.

 

 

Fritekstsøk i søkeresultatet

 

Nederst i navigatorfeltet kan du gjøre fritekstsøk i resultatet, dvs. søke i søkeresultatet etter termposter som inneholder ett eller flere bestemte ord. Skriv inn din søkestreng og klikk "Oppdater".

 

Vær oppmerksom på at dersom du på forhånd har valgt et filter, vil dette ha innvirkning på ditt fritekstsøkeresultat. Har du f.eks. allerede valgt å filtrere etter termer, vil fritekstsøk i resultatet utelukkende søke i termfeltene.


-
Hjelp

Se vår hjelpside for å finne fram blant termer og definisjoner

Spørsmål/kommentarer

Prosjektleder Kari S. Borgos
ksb@standard.no

Termbasen SNORRE
Informasjon om termbasen og retningslinjer for bruk