Skog, strand, hav

IWA 42: Internasjonal veileder for netto nullutslipp

Denne internasjonale veilederen er et verktøy for beslutningstakere og alle som jobber for å redusere klimagassutslipp. Den kan brukes på alle nivåer, fra lokale virksomheter til nasjonale myndigheter. Veilederen er tilgjengelig for gratis nedlasting.

Mer enn 1200 eksperter fra over 100 land har deltatt i utviklingen av dokumentet, IWA 42, som formelt er en workshopavtale (workshop agreement). Veilederen ble lansert på COP 27 i november 2022 og gir prinsipper og anbefalinger for å muliggjøre en felles, global tilnærming for å oppnå netto nullutslipp av klimagass for virksomheter.

IWA 42 gir veiledning om hva myndigheter, virksomheter og organisasjoner kan gjøre for å effektivt bidra i en global innsats for å begrense oppvarmingen til 1,5 °C. Veilederen gir virksomheter en mulighet til å bidra til å redusere klimagassutslippene ved å ha netto nullutslipp.

Veilederen ble bestilt av Our 2050 World, som er et globalt samarbeid for å øke innsatsen for netto nullutslipp gjennom standarder. Samarbeidet omfatter ISO, Race to Zero-kampanjen og FNs klimakonvensjons globale innovasjonshub.

Lansering av veilederen

5. desember lanserte vi veilederen på et eget frokostmøte i samarbeid med Skift - Næringslivets klimaledere. 

Se presentasjonene og opptak av møtet

Sist oppdatert: 2022-12-09

IWA 42:2022

Standard

NOK 0,00 (eks. mva)

Net zero guidelines

SpråkEngelskUtgave: 1 (2022-11-11)

Produktinformasjon

Information Overvåk standarden
Last ned gratis basket Trykket og innbundet
Få nettbasert tilgang