Rekkehus i tre
(Foto: Fotogruppa ved Sollerudstranda skole)

Standard Morgen: Høringsmøte NS 3516 Utførelse av trekonstruksjoner

Standard Norge inviterer til frokostmøte 26. mai om forslaget til en ny Norsk Standard for trekonstruksjoner, NS 3516, som nå er på høring. Det vil også blir informert om Eurokoder og NS 3420 i relasjon til trekonstruksjoner.

Et forslag til en ny Norsk Standard for utførelse av trekonstruksjoner er nå ute på høring. Fram til nå har det ikke vært en egen standard for utførelse av trekonstruksjoner tilsvarende det som finnes for betong‑, stål- og aluminiumskonstruksjoner. NS 3516 vil sikre felles spilleregler og stille krav til produkter og prosesser. Standarden gir felles utførelsesgrunnlag for partene i byggesaker, noe som er viktig for kommunikasjonen og påvisning av tilstrekkelig konstruksjonssikkerhet (kontroll) i henhold til plan- og bygningsloven og prosjekteringsstandardene.

Utførelsesstandarden har som mål å sikre at antakelser i prosjekteringen blir overført til utførende og redusere behovet for detaljerte beskrivelser som kan være en kilde til byggefeil og redusert byggekvalitet. Den vil også være et hjelpemiddel for en bestiller som skal angi tekniske krav til utførelsen av byggeprosjekter. Standarden stiller krav knyttet til kvalitetsstyring og kompetanse hos personell. Den vil også være en viktig kilde ved etablering av arbeidsrutiner og ved utarbeiding av veiledningsmateriell for bruk i alle utførelsesnivåer.

På frokostmøtet vil det i tillegg til informasjon om NS 3516 og bli informert om den pågående europeiske revisjonen av prosjekteringsstandardene for trekonstruksjoner NS-EN 1995 Eurokode 5 – Prosjektering av trekonstruksjoner. Alle de eksisterende Eurokode-delene revideres nå, og det utarbeides Eurokode-deler for nye områder.

Det blir også en kort orientering om beskrivelser av trekonstruksjoner etter NS 3420. NS 3420 påvirkes av utviklingen i både nasjonale og internasjonale standarder. Hva er nytt i siste utgave av del Q Tømrerarbeider? Hvilke konsekvenser kan utførelsesstandarden få for beskrivelser?

Når: torsdag 26. mai, kl 0830 til ca 1000 (frokost fra 0800)

Hvor: Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo (se vår reisebeskrivelse)

Program

0800 Frokost
0830 Velkommen
Presentasjon av standardforslaget prNS 3516 Utførelse av trekonstruksjoner
Kristine Nore, Norsk Treteknisk Institutt, arbeidsgruppeleder og Vivian Meløysund, Standard Norge, prosjektleder
Revisjon av Eurokode 5 Prosjektering av trekonstruksjoner
Kjell Arne Malo, NTNU, professor
Beskrivelse av trekonstruksjoner i henhold til NS 3420
Lars Aasnes, Standard Norge, prosjektleder
Diskusjon og innspill fra salen
ca. 1000 Avslutning

Det er gratis å delta.

Påmelding

Bærekraftig arrangement
Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi serverer derfor kortreiste og økologiske varer til frokost og oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt.

Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Tove N. Grønseth eller Trine Tveter per e-post eller ring Standard Norge på telefon 67 83 86 00

Sosiale medier
Bruk emneknaggen #trekonstruksjoner dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.

Sist oppdatert: 2016-05-10