Musikkøvelse i et musikkrom

Standard Morgen: Jakten på den gode akustikk – Erfaringer med standard for musikkøverom

Akustiske egenskaper for rommet er avgjørende for samspillet mellom rommet og musikkinstrumentet. Når rommets akustiske respons fungerer godt sammen med instrumentet, oppnås det gode forhold for både tilhører og musikkutøver. Standard Norge i samarbeid med Norsk Musikkråd og Musikkens Studieforbund inviterer til frokostmøte tirsdag 7. juni om erfaring med standarden for musikkrom, NS 8178.

NS 8178 er nå to år! Overskrifter som «Herøy kommune - tilskot til lokale kulturbygg…», «Er gymsalene godt egnet?», «Invitasjon til prøveprosjekt i Møre og Romsdal», «Skoler blir kulturhus», «Kulturen krever mer plass», og mange flere har preget omtalen om musikkrom og bruken av Norsk Standard NS 8178 i de siste to årene. 

Det er en klar sammenheng mellom bruksformålet til et musikkrom, musikkformen, ensembletype og rommets størrelse. Alle musikkformer og taleformidling fungerer ikke godt i ett og samme rom, fordi de romakustiske behovene er forskjellige. Standarden beskriver hvordan rommene for musikk­utøvelse skal være for de ulike formålene. NS 8178 er laget for å hjelpe kommuner og fylkeskommuner, tiltakshavere, rådgivere, arkitekter, brukere og alle som drifter eller eier bygninger, til å skape bedre øvingsforhold til musikklivet og få det til å låte bedre for tilhørerne.

Norsk Musikkråd, Musikkens Studieforbund og Standard Norge inviterer til et samspill om hvordan det har gått med musikkøverommene. Hvordan låter det i dag? Fagfolk vil fortelle om sine erfaringer, og det vil være rom for erfaringsutveksling underveis i programmet.

Når: tirsdag 7. juni kl. 0830-1030 (frokost fra 0800)

Hvor: Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo (se vår reisebeskrivelse)

Program

0800 Frokost
0830     Velkommen
Standard Norge
Presentasjon av NS 8178
Iiris Turunen-Rindel, Standard Norge
Norsk musikkråds norm og anbefalinger for musikklokaler. Erfaringer fra 500 akustikkmålinger
Jon G. Olsen, Norsk musikkråds og Musikkens studieforbunds utvalg formusikklokaler
Musikalsk innslag
Slik bruker jeg NS 8178
Nils Gunnerud, kulturhuskonsulent
Slik har vi brukt og bruker vi NS 8178 i Nes kommune på Romerike
Lars Roald Johansen
NS 8178 i et HMS-perspektiv – egnede lokaler er viktig for godt arbeidsmiljø, sett fra arbeidsgiver/arbeidstakers ståsted
Erling J. Myrseth, Norsk kulturskoleråd
1030 Slutt

Det er gratis å delta.

Påmelding

Bærekraftig arrangement
Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi serverer derfor kortreiste og økologiske varer til frokost og oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt.

Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Tove N. Grønseth eller Trine Tveter per e-post eller ring Standard Norge på telefon 67 83 86 00

Sosiale medier
Bruk emneknaggen #musikkrom dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.

Arrangører

 
Standard Norges logo
 
Norsk musikkråds logo
 
 
Musikkens studieforbunds logo

 

 

 

Sist oppdatert: 2016-05-12