Epletre i blomst

Standard Morgen: Planteskolevarer

14 standarder for busker, stauder og trær har blitt til én. Nå lanserer vi den nye standard for planteskolevarer. Velkommen til Standard Morgen 23. januar!

Norske produsenter av trær, busker og stauder har lang tradisjon for å levere gode produkter etter Norsk Standard. Kravene til trær, busker og stauder har nå blitt revidert og oppdatert. Forenkling og sammenslåing har ført til at de 14 standardene NS 4400 - NS 4413 nå kommer ut i nytt format samlet i én standard: NS 4400 Planteskolevarer – Krav til kvalitet, sortering, bunting og merking.

Standarden og de mest sentrale endringene blir presentert på frokostmøtet 23. januar. Produsenter og bestillere av planteskolevarer vil i sine presentasjoner fortelle hvorfor standarden er viktig for dem. 

I forbindelse med revisjonen av Planteskolestandarden gis det ut et endringsblad til NS 3420 Del K - Anleggsgartnerarbeider. Dette endringsbladet oppdaterer postgrunnlag for trær og busker (KB6.1 og KB6.2) i henhold til ny utgave av NS 4400. Dette skal gi bedre og mer presise beskrivelser av planter og platearbeider. Dette kan du høre mer om på frokostmøtet.

Når: tirsdag 23. januar kl. 0830 (frokost fra 0800)

Hvor: Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo (se vår reisebeskrivelse)

Program

0800

Frokost

0830

Velkommen

Standardens posisjon og rolle i grøntanleggsbransjen 
Tore Næss, Bymiljøetaten i Oslo kommune, leder i komiteen

Revisjonen av standarden
Hanne Gjesteland Wells, Standard Norge

Betydningen og anvendelsen av standarden for produsentene
Morten Mellbye, Mellbyes planteskole AS / Gartnerforbundet

Pause

Betydningen og anvendelse av standarden for en bestiller
Erik Solfjeld, Statens vegvesen

Samspillet mellom NS 4400 og NS 3420 K – Rettelsesblad til K gir mer presise beskrivelser
Alexander Eckhardt, JM

Ny norsk standard for verdisetting av trær – behov og utfordringer
David Barton, Norsk institutt for naturforskning, NINA

1100

Avslutning

Det er gratis å delta.

Påmelding

Bærekraftig arrangement
Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi serverer derfor kortreiste og økologiske varer til frokost og oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt. Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Streaming
På grunn av stor interesse kommer vi til å streame dette frokosmøtet. Streamen vil etter arrangement bli liggende på siden slik at det også vil være mulig å se arrangementet i etterkant.

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Tove N. Grønseth eller Trine Tveter per e-post eller ring Standard Norge på telefon 67 83 86 00.

Sosiale medier
Bruk emneknaggen #standardmorgen dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.

Sist oppdatert: 2023-02-10