Farger og ting bobler ut av et nettbrett

Standard Morgen: Standarder – drivkraft for innovasjon

I forbindelse med Standard Norges representantskapsmøte 22. mai arrangerer vi et frokostmøte om samspillet mellom standardisering og innovasjon.

Gjennom eksempler fra ulike sektorer viser vi hvordan visjoner og forretningsideer lettere lar seg realisere ved hjelp av standarder og hvorfor standarder er et viktig grunnlag for innovasjon.

Tid: 22. mai kl. 0830 – 1030 (frokost fra 0800)
Sted: Ingeniørenes Hus møtesenter, Kronprinsens gate 17, 0251 Oslo

Streaming

Frokostmøtet er nå ferdig, men du kan se opptak av hele arrangementet her.

Program

0830

Velkommen
Øyvind Christoffersen, styreleder Standard Norge

0835

Standarder som grunnlag for vekst og utvikling
Jacob Mehus, adm. direktør Standard Norge, ser på sammenhengen mellom standardisering, innovasjon og vekst og presenterer Standard Norges strategi for utvikling av innovative produkter og tjenester til beste for kundene.

0850

Smart mobilitet, standardisering og innovasjon
Knut Evensen, sjefsteknolog i QFree, leder europeisk standardiseringsarbeid knyttet til «Urban ITS» og presenterer konkrete prosjekter som vil komme norske virksomheter til gode.

0910

Innovasjon gjennom mangfoldsledelse
Loveleen Brenna, daglig leder i Seema, legger vekt på at mangfold er en styrke for samfunnet og den enkelte virksomhet. For å hente ut fordelene og skape verdier kreves gode systemer og hensiktsmessig ledelse. NS 11201 for mangfoldsledelse er en standard som bidrar til nettopp dette.

0930

Pause

0945

Energiledelse som drivkraft for innovative løsninger
Hans Even Helgerud, spesialrådgiver Norsk Energi, snakker om hvordan virksomheter som bruker standarden ISO 50001 for energiledelse, motiveres til å utvikle innovative og lønnsomme energitiltak.

1005

Teknologi i verdensklasse, basert på standarder
Adm. direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre er internasjonal ekspert i standardisering knyttet til trekonstruksjoner. Nå bygger selskapet hans verdens høyeste trehus i Brumunddal, og han forteller hvorfor standarder er avgjørende for innovasjon. 

1030 Avslutning

Vi tar forbehold om at det kan bli gjort endringer i programmet.

Det er gratis å delta.

Påmelding

Bærekraftig arrangement

Vi ønsker at våre arrangementer skal ha en mest mulig bærekraftig profil. Vi oppfordrer deltakerne til å reise kollektivt. Dersom du har meldt deg på og senere ombestemmer deg, er det fint om vi får beskjed slik at vi unngår å sitte igjen med overflødig mat.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med Tove N. Grønseth per e-post eller ring Standard Norge på telefon 67 83 86 00. 

Sosiale medier

Bruk emneknaggen #standardmorgen dersom du vil legge ut meldinger eller bilder.

 

Sist oppdatert: 2019-11-25