Nettstedssøket oppdateres fredag 31. mars mellom kl. 16.00 og 23.00.

Dette kan gjøre at det blir feil ved søk i denne perioden. Vi beklager de ulemper dette måtte medføre.

 

NS 3420
Illustrasjon: iStock

Hvordan skaffe seg NS 3420

NS 3420 utgjør et komplett system for beskrivelse og kalkulasjon av bygge- og anleggsarbeider, inkludert tekniske installasjoner. Foruten å være et beskrivelses- og kalkulasjonssystem inneholder standarden krav til materialer og utførelse, ofte i form av henvisning til mer spesialiserte standarder.

Hvordan brukes NS 3420?

NS 3420 brukes som grunnlag for utarbeidelse av prosjektbeskrivelser for entreprisekontrakter. Til grunn for systemet ligger kodede postgrunnlag som ferdig utfylt danner postene i beskrivelsen og gir en detaljert spesifikasjon av de arbeider som skal utføres. Standarden inneholder også regler for hva prisene skal inkludere og hvordan mengden av de enkelte arbeidene skal avregnes.

Tilgjengelige produkter

NS 3420 leveres både i papirformat og digitalt. Man kan kjøpe hele eller deler av standarden. Det finnes også fagsamlinger som inneholder flere deler av den komplette standarden som er relevante for ulike fag.

Abonnementsordninger

Standard Online tilbyr abonnementsordninger både på web og i papirformat. Tegner du abonnementsavtale med oss, er du trygg på alltid å ha oppdatert produkt til fast pris per år. I tillegg til den tradisjonelle "abonnement på web" -tjenesten er NS 3420 også tilgjengelig som eBok.
 
eBoken har utvidet funksjonalitet, blant annet:

  • Suverene søkemuligheter
  • Mulighet for å ha flere deler åpne samtidig
  • Utskrift, samt mulighet for å velge og skrive ut enkeltsider eller merket område
  • Klippe- og limefunksjon av mindre utdrag fra standarden til intern bruk i virksomheten,
    i anbud og i rettsdokumenter

Har du allerede et abonnement på web, kan du bestille eBoken og legge den til i abonnementsløsningen din. Dersom du har abonnement på web på NS 3420 fra før, tilbyr vi en gunstig overgangspris til deg som ønsker å bytte til eBok.

Les mer om abonnement på NS 3420 på web her

Les mer om abonnement på NS 3420 eBok her

Les mer om abonnement på NS 3420 papirversjon her

 

NS 3420 Databaseversjon

Databaseversjonene kan brukes sammen med programvare for å utarbeide blant annet beskrivelser, kalkulasjoner, prising og oppfølging av byggesaker

Les mer om NS 3420 programvare og leverandører av disse her

 

Kurs i NS 3420

Vi tilbyr flere kurs innenfor NS 3420. Se oversikt over tilgjengelige kurs på våre kurssider. Kursoversikten oppdateres jevnlig.

Kurs i NS 3420

 

NS 3420 fagsider

For faglig stoff om NS 3420 gå til våre fagsider

Salg og support

Hjelp

Nettprat: Spør oss direkte på nett

Telefon: +47 67 83 87 00

Åpningstider nettprat/telefon: man-fre 8-16

Vegg som males

NS 3420 - hva er nytt våren 2017?

Nytt i denne utgaven av NS 3420 er ventilasjonstekniske systemer og drift, vedlikehold og renhold av idretts- og aktivitetsanlegg.

Last ned brosjyre med oversikt over alle endringene våren 2017

Student

Studentabonnement

Er du student og trenger tilgang til standarder kan vi tilby deg et studentabonnement til en gunstig pris. Du får da lesetilgang til over 50 000 standarder i tillegg til rabatter på utskrifter.

Kjøp et studentabonnement i dag